Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 67)

 • Verdriet in woorden gevangen: schrijvers over rouw Bekijk details

  8 februari 2023

  Rouw ontziet niemand, maar hoe we ermee omgaan kan flink verschillen. Schrijvers James Worthy, Tatjana Almuli en Lotte de Schouwer zijn op dinsdag 28 februari te gast in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Zij schreven alle drie een boek over rouw. Wat betekende het schrijven voor hun rouwproces?

 • Young Adult Book Event met boekenpareltjes voor jongeren Bekijk details

  2 februari 2023

  Op zaterdag 11 februari organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met Dekker v.d. Vegt boekverkopers en onderwijsnetwerk Ieder Talent Telt een Young Adult Book Event in Nijmegen. Speciaal voor alle boekenwurmen uit de regio die dol zijn op Bookstagram en BookTok. Schrijvers van recente Young Adult novelles/shorties/XS-boekjes zijn te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Want dunne boekjes zijn populair onder jongeren en trekken leestwijfelaars over de streep.

 • Lezingenreeks over Manon Uphoff in de bibliotheek Bekijk details

  30 januari 2023

  De Bibliotheek Gelderland Zuid en de opleiding Nederlands van de Radboud Universiteit organiseren dit voorjaar zeven openbare hoorcolleges over Manon Uphoff. De collegereeks ‘Letteren in de Stad’ vindt plaats in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen, telkens op woensdagen van 19.00 tot 20.45 uur. Hoogleraar Nederlands Marc van Oostendorp bijt op woensdag 8 februari het spits af met een lezing over de rode draad in het werk van Uphoff.

 • Feestelijke opening Huiskamer van Heteren Bekijk details

  24 januari 2023

  Op zaterdag 11 februari is iedereen vanaf 12.00 uur van harte welkom om de nieuwe Huiskamer van Heteren te bewonderen. In de huiskamer is de prachtige nieuwe bieb van Heteren gevestigd, een gezellig café, winkeltje met streekproducten, koffiebranderij, en nog veel meer. Op het programma tijdens de opening: persoonlijke boekentips, voorlezers, een creatieve workshop voor kinderen en de bekendmaking van de winnaar van de jeugdwedstrijd.

 • Debuterende romanschrijvers te gast bij Dekker v.d. Vegt Bekijk details

  24 januari 2023

  Tijdens de Avond van de Debutanten op woensdag 15 februari zijn vier schrijvers te gast die onlangs hun eerste roman publiceerden: Jante Wortel (Weerlicht), Gijs Wilbrink (De beesten), Frouke Arns (De gelijktijdigheid der dingen) en Forugh Karimi (De moeders van Mahipar). Ze worden geïnterviewd door schrijver Jordi Lammers in boekhandel Dekker v.d. Vegt.

 • Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb Bekijk details

  12 januari 2023

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari 2023 kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen.

 • Cultuur proeven in Nijmegen Grootstal en Lindenholt Bekijk details

  12 januari 2023

  Welzijn begint bij je goed voelen. Cultuur kan daar een belangrijke rol in spelen. Bibliotheek Gelderland Zuid, Bindkracht10, Lindenberg Cultuurhuis en Sterker sociaal werk bundelen daarom hun krachten. In januari starten zij twee activiteitenprogramma's. Bewoners uit Grootstal en Lindenholt kunnen in een ‘Cultuurcarrousel’ deelnemen aan diverse creatieve workshops zoals dansen, verhalen vertellen, theater maken, fotografie en schilderen.

 • Computervraagdagen voor senioren in de bibliotheek Bekijk details

  2 januari 2023

  Van 17 tot en met 19 januari 2023 kunnen senioren in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen en drie bibliotheken in Lingewaard kennismaken met het digitale aanbod van de Bibliotheek Gelderland Zuid en SeniorWeb. De Computervraagdagen staan in het teken van digitale veiligheid.

 • Bibliotheek Heteren vanaf 16 januari tijdelijk gesloten Bekijk details

  14 december 2022

  Op zaterdag 11 februari 2023 opent de nieuwe bibliotheek in de Huiskamer van Heteren haar deuren. In verband met deze verhuizing is de huidige bibliotheek in Heteren aan de Flessestraat 13 vanaf maandag 16 januari 2023 gesloten.

 • Een nachtje slapen in de bieb Bekijk details

  7 december 2022

  Op zaterdag 7 januari 2023 mogen kinderen een nachtje slapen in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. In het laatste weekend van de kerstvakantie staan er voor kinderen en ouders tentjes klaar in de bibliotheek. Op het programma van ‘Night at the Library’ staat onder meer glow in the dark dichten, cartoons tekenen en de ‘Beste Pyjama’-wedstrijd.

Paginanavigatie