Expositie 'De Pleiners' in Bibliotheek Mariënburg

Gepubliceerd op: 3 oktober 2024 15:33

De hele maand oktober hangen portretten van Pleiners in de hal van Bibliotheek Mariënburg. De Pleiners vertelt het verhaal van bewoners, ondernemers en bezoekers van pleinen in Nijmegen. Het toont de verscheidenheid aan mensen die dicht bij elkaar leven.

De Pleiners is een project van Janneke Bos: "Een plein is de ideale plek om verbinding te creëren. Door deze mensen via De Pleiners met elkaar te verbinden, geef je een prachtig inkijkje in de levens van verschillende mensen." Janneke heeft vijf Nijmeegse pleinen geportretteerd: Mariënburgplein, Plein 1944, Koningsplein, de Grote Markt en op dit moment is de expo te bekijken op het Joris Ivensplein. De hele maand oktober hangt een selectie van De Pleiners in de hal van Bibliotheek Mariënburg. 

Janneke Bos geeft mensen een gezicht in allerlei vormen en projecten. Ze is de vrouw achter de online rubriek ‘De Mensen in Nijmegen’ waarvoor ze iedere dag een weergave van een willekeurige ontmoeting post op Instagram en Facebook. Haar idee voor De Pleiners is door Hartje Nijmegen uitgekozen als bijdrage aan een prettige binnenstad.