Vanwege een update in het bibliotheeksysteem kan het voorkomen dat je problemen ervaart in de Bibliotheek Wise App, Mijn Bibliotheek-omgeving en de online catalogus. Vragen of hulp nodig? Vind hier het antwoord op je vraag, of neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Happy met jezelf en andere queers tijdens Roze Woensdag Jong!

Gepubliceerd op: 2 juli 2024 13:00

Al een paar jaar lang zijn Bibliotheek Mariënburg, LUX en het Mariënburgplein tijdens de Vierdaagsefeesten het decor van Roze Woensdag Jong! Tijdens dit glinsterende programma op woensdag 17 juli kunnen jongeren feest vieren, shoppen, bekende queers ontmoeten, spelletjes spelen en nog veel meer. Het feest begint al op dinsdag 16 juli in LUX, waar Annefleur Schipper en Vera Siemons de masterclass ‘Let’s go lesbians’ geven.

Journalist en presentator Annefleur Schipper en 3FM-dj Vera Siemons (allebei bekend van de podcast De Lesbische Liga van NTR/3FM) geven op geheel eigen wijze een one of a kind masterclass over queer popcultuur. Ze bespreken alles: van de culturele impact van The L Word, I Kissed A Girl en verdrietige queer vrouwen in films, tot aan de aardverschuiving die Jojo Siwa's Karma dans teweeg heeft gebracht. Ze zoomen in op de huidige lesbian renaissance, maar ook op de grotere vraagstukken van het lesbische bestaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van LUX. 

Je mag me alles vragen
Op (roze) woensdag 17 juli is er samen met jongeren tussen 14.00 en 18.00 uur een sprankelend programma op en rond het Mariënburgplein samengesteld. Tijdens een speciale editie van 'Je mag me alles vragen' kunnen jongeren in gesprek met LHBTIQ+ mensen met een bijzonder beroep of levensverhaal. Hoe is het leven als homo binnen de voetbalwereld? Wat kan een pastoor van de kerk voor je betekenen als je queer bent? Wat voor pad heeft iemand doorlopen voor die zichzelf durfde te zijn? De bibliotheek en Nimma Talks hebben bijzondere gasten uitgenodigd. Ook worden Nino Wilkes (kleinzoon van voetballegende Faas Wilkes, zoon van Rosanna Kluivert) en queer theoloog Hinke van Abbema  geïnterviewd door schrijver Thom Wijenberg.  

Maak je eigen gebruiksaanwijzing
Tijdens Roze Woensdag Jong! kun je bij NAAISTREEK een gebruiksaanwijzing van jezelf maken. Wie ben jij en hoe moeten anderen met jou omgaan? Deze gebruiksaanwijzing kun je vervolgens aan iedereen laten zien waarvan jij vindt dat ze jou niet (goed genoeg) snappen. Of wil je liever eerst wat meer inzicht in jezelf of een blik werpen op de toekomst? Levi leest tarot- en orakelkaarten en doet dat op geheel eigen queer wijze.  

En er is meer
Tijdens Roze Woensdag Jong! kun je ook shoppen bij vele kraampjes met zelfgemaakte spullen, free hugs halen, Dragqueen bingo, memory XL of de Dito pubquiz spelen, queer films kijken of naar de silent disco met DJ JXGØ in LUX of een toffe foto laten maken voor een green screen. Het hele programma is te vinden op www.obgz.nl/rozewoensdagjong