KennisPodium over wilde bijen in Bibliotheek Groesbeek
Het gaat helaas slecht met de bijen in ons land. Natuurgids Peter Megens vertelt op woensdag 12 april in Bibliotheek Groesbeek over het belang van bijen voor de mens. Zijn lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.
Bijen staan de laatste jaren volop in de belangstelling. De reden is een treurige, het gaat slecht met de bijen. Bijen zijn de belangrijkste bestuivers van planten en daarmee ook van veel voedingsgewassen zoals tomaten, appels en kersen. Natuurgids Peter Megens, deskundige op het gebied van wilde bijen, maakt in zijn lezing duidelijk hoe belangrijk bijen zijn voor de mens. Hij is lid van de Nederlandse Entomologische Vereniging, een landelijke club voor insectenstudie.
Wilde en tamme bijen
Megens vertelt over zowel wilde als ‘tamme’ bijen. Wilde bijen zijn bijen die solitair leven en waarvan er in Nederland zo’n 350 soorten zijn. ‘Tamme bijen’ zijn honingbijen die in volken leven en niet of nauwelijks in de vrije natuur voorkomen. Deze bijen kennen we van de bijenkasten die we regelmatig in tuinen, parken en natuurgebieden zien staan.
Gratis toegang voor bibliotheekleden
De lezing van Megens is onderdeel van de lezingenreeks ‘KennisPodium’: lokale experts delen hun kennis met bezoekers van de bibliotheek. Bibliotheekleden en studenten hebben gratis toegang, overige bezoekers betalen € 2,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Het volgende KennisPodium is op woensdag 10 mei en gaat over vogelfotografie. Natuurfotograaf Helma Groenen is dan te gast in Bibliotheek Groesbeek.