Vanwege een update in het bibliotheeksysteem kan het voorkomen dat je problemen ervaart in de Bibliotheek Wise App, Mijn Bibliotheek-omgeving en de online catalogus. Vragen of hulp nodig? Vind hier het antwoord op je vraag, of neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Leren en plezier op het Kidsplein tijdens de Vierdaagsefeesten

Gepubliceerd op: 27 juni 2024 10:30

Tijdens de Vierdaagsefeesten kunnen families zich de hele middag vermaken op het Kidsplein. Van zaterdag 13 juli tot en met donderdag 18 juli is er tussen 14.00 en 18.00 uur van alles te zien en te beleven. Het KIDS Podium staat in het teken van muziek en verhalen. In het KIDS Lab ontdekken kinderen de wereld van wetenschap en technologie. Op zaterdag 13 juli om 16.00 uur vindt op het Kidsplein de spetterende kinderopening van de Vierdaagsefeesten plaats.

Het Mariënburgplein wordt tijdens de Vierdaagsefeesten omgetoverd tot bruisend Kidsplein. Hier kunnen kinderen en hun (groot)ouders lekker spelen, knutselen, experimenteren en naar verhalen luisteren. Er is van alles te doen, zoals vlaggetjes en spandoeken maken om de Vierdaagselopers mee aan te moedigen, een speurtocht rond het plein en experimenteren in het KIDS Lab. 

Leuke dingen doen bij het KIDS Podium
De bieb organiseert samen met LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen van alles bij het KIDS Podium. Er is elke dag een workshop, zoals graffiti door Waalhalla, muziek door Stereotoren Pop Fusion of liedjes schrijven door Collin Hoeve. Of kom luisteren naar een echte kinderboekenschrijver: Loes Riphagen (bekend van Coco kan het!) leest voor uit haar prentenboeken en Eva de Waal vertelt over Kamilla in Nimma, de eerste kameel die de Vierdaagse loopt. Ook bijzonder: burgemeester Bruls komt in hoogsteigen persoon voorlezen. Liever de voetjes van de vloer? Er is een Silent Disco in LUX, dj’s Arnoud & Mayoni van Hallokids Radio draaien de leukste plaatjes en niemand minder dan kinderpopster Dirk Scheele geeft een spetterend optreden. Of leer alles over het heelal tijdens een familiecollege van wetenschapsjournalist Sander Koenen. Daarna kun je meteen meedoen met de InScience Junior-Wetenschapsquiz over de ruimte.

Experimenteren in het KIDS Lab
Dit jaar staat er voor het eerst een KIDS Lab op het Kidsplein, mogelijk gemaakt door de Radboud Universiteit, Radboudumc, HAN, Noviotech Campus en gemeente Nijmegen. Het KIDS Lab is de perfecte plek voor nieuwsgierige kinderen om te experimenteren en te leren. De Radboud Universiteit organiseert een aantal toffe experimenten: ontsnap met behulp van magneten uit een escaperoom, maak een DNA-streng van snoep, programmeer LEGO-robots of ontdek hoe zwaartekracht werkt. In de Kinder-OK van het Radboudumc kun je uitproberen of je handiger bent met chirurgische instrumenten als je veel gamet. HAN Sport & Bewegen biedt allerlei vette games om je uithoudingsvermogen én gamekunsten te testen. Denk aan een combinatie van fitness & avontuur of een VR-experience met boksen en andere sporten. Of probeer de fitness game QUELL, waar de virtuele en de echte wereld samen komen. Het hele programma van het Kidsplein is te vinden op onze website

Met water spelen op het Kidsplein. Foto: Marcel Krijgsman