Nijmeegs Taylor Swift-event in Bibliotheek Mariënburg

Gepubliceerd op: 27 september 2024 14:00

Taylor Swift is een van de bekendste artiesten van dit moment. Reden voor de Bibliotheek Gelderland Zuid om samen met Nimma Talks en Dekker v.d. Vegt een avond over deze wereldberoemde zangeres, muzikante, schrijfster en actrice te organiseren. Een groep fans, Swifties genaamd, dacht mee over het programma getiteld Dear Reader (Taylor’s Version). Een avond voor en door Swifties, maar ook voor Swifties-to-be.

Afgelopen zomer stond Taylor Swift met haar Eras Tour drie avonden in een uitverkochte Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Haar fans bivakkeerden al dagenlang van tevoren voor het stadion. Was je erbij en heb je heimwee naar de concerten? Heb je destijds geen kaartje kunnen bemachtigen? Of ben je gewoon benieuwd naar het fenomeen Taylor Swift? Dan is de Nijmeegse Bibliotheek Mariënburg op vrijdagavond 11 oktober the place to be. 

Trek je Eras Tour outfit uit de kast
Tijdens het Nijmeegse Taylor Swift event kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van deze eigenzinnige Amerikaanse artieste. Test je kennis tijdens de Taylor Swift quiz, maak samen met andere Swifties vriendschapsarmbandjes en dans op je favoriete era. Duik de diepte in met verschillende ‘Taylor Talks’, leer zoals Taylor poëzie schrijven van Merel van Slobbe en maak je eigen You Belong With Me t-shirt. Zijn je familie en vrienden nog niet overtuigd van de talenten van Swift? Neem ze mee voor de ‘crashcourse Taylor Swift’ door superfan Nola Zagers. Zij schreef een essay voor het boek 'T.S.' waarin dertien schrijvers onderzoeken wat Taylor Swift betekent voor henzelf, de fans en de tijd waarin we leven. Wedden dat iedereen aan het eind van de avond een Swiftie is?

Voor en door fans

De bieb organiseert dit event samen met Nimma Talks, boekhandel Dekker v.d. Vegt en zes fanatieke Swifties. Ze denken mee over het programma en de promotie. Swiftie en medeorganisator Max van Doorn: “Taylor maakt fantastische muziek en de manier waarop ze liedjes schrijft is gewoon echt geweldig. Ik vind het daarom ook keileuk dat dit evenement wordt georganiseerd, zodat ik andere Swifties uit de buurt kan leren kennen.” 

Welkomstdrankje
Tickets voor deze avond zijn te koop via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Een kaartje kost € 5,-, inclusief een welkomstdrankje. 

 

Foto Taylor Swift: Wikpedia/iHeartRadioCA_CC BY 3.0 (cropped)