Zoekresultaten
Resultaat 481 - 500 (van 1154)
Jeugd | 6-12 jaar
Ben je 9 tot 12 jaar oud? De Jeugdbibliotheek is er voor jou! Of je nu op zoek bent naar een boek voor thuis of school. Ook vind je er handige informatie voor je spreekbeurt of werkstuk. Kijk je mee?
Makkelijk lezen
Lezen kan best lastig zijn. Bijvoorbeeld als je dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wist je dat er ook boeken zijn die wat makkelijker zijn om te lezen? We hebben de boekentips op een rijtje gezet. Ook geven we je nog andere tips die je kunnen helpen om lezen makkelijker en leuker te maken.
Alle makkelijke boeken
Een overzicht van alle makkelijk boeken voor de leeftijd 6-12 jaar.
Online Leren | Jeugd & Jongeren
Met je bibliotheekpas heb je toegang tot handige sites die je helpen bij het leren voor school. Je vindt er bijvoorbeeld goede informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Voor 0 - 18 jaar.
Boekrecensies in Literom
Literom is de digitale bron voor boekrecensies en auteursinformatie. De boekrecensies zijn afkomstig uit Nederlandse dag- en weekbladen.
Uittrekselbank
De Uittrekselbank biedt een overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur. Ideaal voor leesclubs, docenten en leerlingen.
BoekStart
Met BoekStart maak je een vliegende start! Geniet samen met je baby, peuter of dreumes van boeken. Maak je baby gratis lid van de Bibliotheek en krijg het BoekStartkoffertje cadeau.
Boekstartdag
Zaterdag 1 juni 2024 is het BoekStartdag in de bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.
Leren & Ontwikkelen
Met je bibliotheekpas heb je gratis toegang tot theorie.nl en online cursussen. Zo blijf je leren en jezelf ontwikkelen.
Lezen & Luisteren
Met je bibliotheekpas heb je gratis toegang tot e-books, online tijdschriften, het Financieele Dagblad, uittreksels van boeken en boekrecensies.
Digi Toolkit
Ben je geïnteresseerd in robots, gamen of filmpjes maken? De Digi Toolkit is een doos met superleuke digitale spelmaterialen om thuis mee te experimenteren. Er zijn negen verschillende Digi Toolkits voor verschillende leeftijden. De materialen zijn onderverdeeld in vier categorieën: robots & elektronica, programmeren & coderen, film & animatie en ontwerpen & maken. Ga thuis lekker aan de slag met robots programmeren, animatiefilmpjes maken of games bouwen!
Diensten
Als bibliotheeklid heb je toegang tot vele digitale bronnen en diensten. Er gaat een wereld voor je open!
Bibliotheek aan huis
De Bibliotheek aan huis is een service van de Bibliotheek Gelderland Zuid voor iedereen die niet in staat is om zelf een bibliotheek te bezoeken. Als je je aanmeldt, neemt een van onze medewerkers contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Landelijk Lenen
Éen pasje voor bijna alle bibliotheken Wist je al dat je met je bibliotheekpas in vrijwel alle bibliotheken van Nederland kunt lenen? Je wordt lid bij de Bibliotheek in jouw buurt en je bent met die pas overal in Nederland welkom! Zonder extra pasje, zonder extra kosten. Dus, je kunt naar de Bibliotheek in de stad waar je studeert, werkt of op vakantie bent. En terugbrengen van materiaal mag ook in je eigen bibliotheek.
Aanmelden Leeskringen
Formulier
Lid worden - volwassenen
Word lid van de bibliotheek! Bekijk de Leenwijzer met informatie over onze abonnementen voor volwassenen, jeugd, jongerenabonnement of het digital only abonnement. Download de machtiging voor de bibliotheek, bekijk de algemene voorwaarden, wordt donateur. Of meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Werkplekregistratie
studeren, werken, studieplek, werkplek, werkplekreservering
Informatiepunt Digitale Overheid
Steeds vaker moet je zaken online regelen via websites van de overheid. Je kunt met al je vragen terecht bij het gratis Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.
Digitale Voorleestas
Ga met je kind aan de slag met een prentenboek. Elke week staan op deze pagina twee digitale prentenboeken. Bij ieder prentenboek is er een kaart met doe-, zing-, speel- en praatsuggesties. Samen lezen is zo extra leuk!