Recentelijk heeft er een update plaatsgevonden in ons online catalogussysteem. Hierdoor kun je problemen ervaren in Mijn Bibliotheek of de Wise App. Vragen of hulp nodig? Neem contact op met onze Digitale Hulplijn of met onze klantenservice.

Hulp bij taal

Hulp bij Nederlandse taal in de bibliotheek

De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt je met je taalvaardigheid. Zo oefen je Nederlands spreken met anderen in het Taalcafé en ben je welkom bij onze Taalpunten voor speciale lesboeken, beeldwoordenboeken en mooie verhalen zonder moeilijke woorden. In ons Taalhuis kun je één op één hulp krijgen met lezen, schrijven en spreken.

More information in English


Ik wil oefenen met...

... schrijven

... spreken

... lezen

 • Taalhuis Meer informatie en vestigingen

  Krijg hulp bij lezen, schrijven en spreken. Samen bespreek je wat je wilt leren en oefenen. We hebben lesboeken, oefenprogramma's en mooie verhalen zonder moeilijke woorden.

 • Leesgroepen Meer informatie

  Wil je samen met anderen beter leren lezen? Sluit dan aan bij een leesgroep van de bibliotheek. Je leest samen boeken voor volwassenen. Zonder moeilijke woorden en met korte zinnen.


Meer hulp bij taal

 • VoorleesExpress Bekijk details

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen met een leeftijd van 2 t/m 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis.

 • Groepsbezoeken Bekijk details

  Taalcursisten van onder andere het ROC, STEP en Vluchtelingenwerk zijn welkom voor een groepsbezoek in de bibliotheek.

 • Leesgroepen Bekijk details

  Wil je samen met anderen beter leren lezen? Sluit dan aan bij een leesgroep van de bibliotheek. Je leest samen boeken voor volwassenen. Zonder moeilijke woorden en met korte zinnen.

 • Taalpunten Bekijk details

  Wil je zelf je (klein)kinderen kunnen voorlezen en brieven of formulieren beter begrijpen? Gebruik de Taalpunten in de bibliotheek.

 • Passend lezen Bekijk details

  Passend Lezen biedt gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.