Boekentips van onze redactie

 • Jan Konst De wintertuin

  Geschiedenis van vier generaties van een Duitse familie tussen 1880 en 2010, gebaseerd op foto's, documenten en oral history.

  Gedrukt boek

 • Maarten van Rossem Drie oorlogen

  Geschiedenis van de 'kleine twintigste eeuw', tussen het begin van de Eerste Wereldoorlog in 1914 en het eind van de Koude Oorlog in 1991.

  Gedrukt boek

 • Rianne Oosterom Moffenmeiden

  Onderzoek naar de vernedering en bestraffing van Nederlandse vrouwen vlak na de bevrijding in 1945, die verdacht werden van omgang met Duitse militairen tijdens de bezetting.

  Gedrukt boek

 • Margriet Brandsma Het mirakel Merkel

  Biografie van de Duitse bondskanselier (1954- ).

  Gedrukt boek

 • Staat en slavernij

  "'Staat en slavernij' laat zien hoe de Nederlandse staat en haar voorlopers betrokken waren bij het koloniale slavernijverleden. Het beschrijft hoe verschillende betrokkenen, zoals slaafgemaakten, bestuurders en ondernemers in de metropool en in de gekoloniseerde samenlevingen, hiermee omgingen. Aan de hand van actuele kwesties bespreken ruim dertig...

  Gedrukt boek

 • Jan Brokken De vergelding

  Wie legde op 10 oktober 1944 in Rhoon, onder de rook van Rotterdam, een onder stroom staande elektriciteitsdraad over de weg, waardoor een Duitse soldaat gedood werd?

  Gedrukt boek


Boek van de maand


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken